Makaleler

Başka Bir Süt Sağımı Mümkün!

BAŞKA BİR SÜT SAĞIMI MÜMKÜN!

Yılların saha deneyimi, bilimsel yaklaşım ile birleşti: LAKTO dünyanın en güncel sağım teknolojisi artık Türk malı!

SÜTTE SAĞLIK SAĞIMDA BAŞLAR, LAKTO ÇİĞ SÜTTE KALİTEYİ SAĞLAR.

❶ İneğin ve memenin doğal yapısına uygun sağım!                    

LAKTO Memelik Lastikleri


LAKTO, buzağının ineği emdiği gibi sağan patentli memelik lastiğini yetiştiricilerimize sunuyor. Bu lastiğin en önemli özelliği sağım sırasında memeyi yukarıdan aşağıya sıvazlayarak sağım yapıyor olmasıdır. Bu şekilde yapılan sağım buzağının süt emerken damağı ile yaptığı sıvazlamanın aynısıdır. Zaten usta bir sağımcı da elle yapılan sağımda benzer biçimde sıvazlama yapmaktadır. Sonuç olarak hayvanın doğasına ve memeni doğal yapısına uygun bir sağım gerçekleştirilmiş olmaktadır.

❷ Sağlığa zararlı ağır metal kalıntılarına son!

LAKTO’da sütle temas eden tüm yüzeyler  TS ISO 5707 standardına uygun “Gıdaya Uygun Sertifikalı” malzemeden imal edilmiştir.  Patentli memelik lastiği ve hortumları  ile sağlığa zararlı ağır metal kalıntıları süte karışmaz.

❸ Meme sağlığı için en tutarlı sağım ritmi!

LAKTO, tutarlılığı en yetkin uzmanlarca yapılan ölçümlerle ıspatlanmış, en mükemmel sağım ritmini sağlamak üzere tasarlanmış stimülasyon (uyarıcı) fazı da bulunan patentli elektronik pulsatörü en küçükten en büyüğe tüm yetiştiricilerimize sunuyor. Kovalı makinelerde dahi LAKTO-PULS elektronik pulsatör artık mümkün. 

❹ En geniş hacimli süt pençesi: 490 cc!

LAKTO, özellikle yüksek süt verimli ineklerin sağımında en doğru sağımı gerçekleştirmek için geniş hacimli, patentli sağım pençesini üretti. LAKTO-AK pençe ile süt hızla ve çalkalanmadan uzaklaşır, meme ucu vakum dalgalanmaları ortadan kalkar.

 

SONUÇ:

Doğru sağım gerçekleştiğinde, süt verimi ve süt kalitesi artar.

  • En düşük bakteri ve somatik hücre sayısı
  • Meme sağlığı yerinde bir sürü *
  • Daha hızlı sağım
  • Daha fazla süt verimi*

*Yapılan saha denemelerinde mastitis vakalarında ve somatik hücre sayısında önemli düşüş, süt veriminde de artış gözlemlenmiştir.

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]