Haberler

LAKTO sizi EuroTier'de Gümüş Madalya ile karşılıyor

Tarım Teknolojilerinde EuroTier DLG İnovasyon Ödülü

LAKTO Hayvancılık Teknolojileri, hayvancılık alanında dünyanın en prestijli inovasyon ödüllerinde LAKTOWASH ürünü ile Gümüş Madalya kazandı ve EuroTier ödüllerinden birini kazanan ilk Türk firma oldu. Hayvancılık sektöründe önde gelen Eurotier İnovasyon ödülleri, dünya çapında uzman değerlendiricilerden oluşan DLG Alman Tarım Derneği Yenilik Komisyonu tarafından altın ve gümüş olarak verilmektedir.

“LAKTOWASH, mobil kovalı sağım makineleri için kullanılabilen tek otomatik yıkama ve temizleme makinesidir.”

Sağlıklı Süt için Çözüm

LAKTO’nun ödüllü ürünü LAKTOWASH, sığır, koyun ve keçi sütü üreten ve mobil sağım makinası kullanan her ölçekteki süt çiftçileri için uygundur.

  • Temiz ve kaliteli süt
  • Üretici ve hayvan sağlığı
  • Çiftçiler için daha çok kazanç

LAKTOWASH süt kalitesini arttırır, GIDA İSRAFINI azaltır, Sürdürülebilir ve İyi Süt üretimini sağlar.

LAKTO Hayvancılık Teknolojileri

TETA Teknik Tarım’dan doğan bir girişim olan LAKTO, hayvan ve çiftçi refahı ile tüketici sağlığını gözeten çevre ve enerji dostu ürünler üretir. Hayvancılıkta 30 yılı aşkın profesyonel bir uzmanlığı ile sürdürülebilir süt hayvancılığı konusunda bilimsel ve uygulamalı bilgileri birleştirerek yoğun Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır.

EuroTier Fuarı

Alman Tarım Derneği DLG’nin düzenlediği Almanya’nın Hannover kentinde iki yılda bir gerçekleştirilen EuroTier, hayvancılık sektöründe dünyanın önde gelen ticaret fuarıdır. DLG, bitkisel üretime odaklanan Agritechnica’nın da aralarında olduğu 14 ülkede 20’nin üzerinde tarım ve gıda fuarları düzenlemektedir.

2018 Yılında EuroTier Fuarına 61 ülkeden 2,586 firma katılmış ve 150 ülkeden gelen yaklaşık 155,000 kişi ziyaret etmiştir. EuroTier 2022 Fuarı 15-18 Kasım tarihleri arasında yapılacaktır.

EuroTier İnovasyon Ödülleri

“EuroTier İnovasyon Ödülleri” hayvancılık sektöründe geliştirilmiş yenilikçi ürünleri ödüllendiriyor. Bilim, veterinerlik, danışmanlık ve çiftçilik alanlarından uluslararası uzmanlar tarafından oluşturulan bir değerlendirme komitesi, yarışmacıları altın veya gümüş madalya ile ödüllendirmektedir. Bu prestijli ödüllerin jürisinde, ülkemizden, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hamdi Bilgen de yıllardır yer almaktadır. EuroTier 2022 İnovasyon Ödülleri’nde 4 altın, 14 gümüş madalya verildi.

Sürdürülebilir ve yenilikçi ürün LAKTOWASH

LAKTOWASH, mobil kovalı sağım makineleri için kullanılabilen tek otomatik yıkama ve temizleme makinesidir. Mobil sağım makinelerinde sütün temas ettiği tüm alanları sıcak solüsyonla yıkar ve durular. Kullanıldığı ilk günden itibaren çiğ sütün bakteri yükünü azaltır. Temiz makinelerle sağılan hayvanların sütündeki somatik hücre sayısı 1-2 ay içinde önemli miktarda düşer. Bu sayede meme hastalıklarında azalma, süt kalitesinde ise artış sağlanır

LAKTOWASH, iş sağlığını pratik kullanımı açısından olumlu etkileyerek üreticinin refahını arttırır. Kaliteli süt ile tüketicinin uygun gıdaya erişimini sağlar. Hayvanın meme hastalığına yakalanma oranını düşürerek hayvan refahını artırır. Ayrıca sağım makinasının elle yıkamaya oranla daha az su kullanmasıyla birlikte doğal kaynakları korur.

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]