Makaleler

LAKTO AK Sağım Başlığı

LAKTO-AK Sağım Başlığı

LAKTO-AK sağım başlığı 4 yıl süren yoğun AR-GE faaliyetleri geliştirilmiş yeni nesil ve özgün sağım başlığıdır. Uluslararası incelemeli patent almış ve endüstriyel tasarımı onaylanmış ilk Türk sağım başlığımızdır.

Uzun yılların saha tecrübesi ve mevcut tüm sağım başlıklarının izlenip, eksikliklerinin belirlenmesi neticesinde yüksek verimli hayvanlar için yetersizliklerini ortadan kaldıran bir yapıya sahip LAKTO-AK, şu özellikleri taşır:

  • Ürettiğiniz sütünüzün kalitesi ve sağlıklılığı konusunda gönlünüz rahattır.
  • Sütünüzü sağarken hayvanlarınızın sağlığı konusunda da gönlünüz rahattır. Sütü, ineğin doğasına uygun, buzağının annesini emdiği gibi sağar. Meme hastalıklarına sebep olmaz.
  • Çiftçi ve sağıcı refahına uygundur. Hem sütünüzü artırır hem kullanımı kolay ve dayanıklıdır.
                       

LAKTO-AK Bunları Nasıl Sağlar?

  1. LAKTO-AK tümüyle “gıdaya uygun”dur. Sağdığınız süt, hiçbir kanserojen etki taşımaz.                                                              Ürettiğiniz sütünüzün kalitesi ve sağlıklılığı konusunda gönlünüz rahattır.
  2. Meme ucu vakum salınımını en az düzeyde tutabilmek için geniş hacimli pençe ile donanmıştır. Anılan pençe 490cc hacimli olup, sütün kolaylıkla süt hortumuna iletilmesini sağlayacak fiziksel yapıdadır. İneklerinizin meme hastalıklarına yakalanmaları riski en düşük düzeydedir.
  3. Ele kolay oturan ergonomik yapısı, sağıcının başlığı kolaylıkla takmasına olanak sağlar.
  4. Sağım pozisyonunda başlığın yere bakan kapağı paslanmaz çeliktir, üst kapak gıdaya uygun, şeffaf endüstriyel plastiktir.
  5. Başlığın tüm kauçuk aksamı, memelik lastikleri başta olmak üzere gıdaya uygun malzemedendir. Kadehler paslanmaz çeliktir.
  6. Meme lastiği patentlidir. Sahada kullanılan tüm meme lastikleri sağımda memeyi ortadan sıkmaya başlar ve lastiğin uçlarına doğru sıkmaya/çökmeye devam eder. Bu davranış hayvanın doğal sağımına aykırı bir davranıştır. LAKTO memelik lastikleri ise adeta buzağının anasını emdiği gibi, her nabızda yukarıdan sıkmaya başlar ve aşağıya doğru sıvazlayarak devam eder; böylece meme kanalındaki süt zorlanmadan memeden alınır.
  7. Özel tasarımı sayesinde süt hiç çalkalanmadan memeden uzaklaşır. Sütün bu şekilde memeden beklemeden uzaklaşması hem meme ucu vakum salınımını azaltmakta, hem de memenin süt ile yıkanması engellenerek olası enfeksiyonların oluşması çok azaltılmaktadır. Özellikle yüksek verimli hayvanlarda, sütün sağım sırasında uç debisi 12-13 litre/dakika’ya kadar çıkabilir. Bu kadar yoğun akışta, sütün memeden uzaklaştırılmaması, sağılan sütün memeye geri kaçmasına sebep olmaktadır, LAKTO-AK ile bu olumsuzluk engellenmektedir.
  8. Görüldüğü üzere LAKTO–AK başlıklar endüstriyel yapısıyla uzun yıllar sorunsuz kullanılacak, sağımda doğayı en iyi taklit eden en fonksiyonel ve profesyonel sağım başlığıdır.

LAKTO-AK ile Kazanırsınız

Sahada yapılan tüm uygulamalarda, 14 günlük kullanımdan sonra düzelen meme sağlığı sonunda EN AZ %10 süt verimi artışı görülmektedir. İlerleyen süreçte bu artış devam etmektedir. 1,5-2 aylık kullanımdan sonra meme hastalıklarında belirgin azalma izleyeceksiniz. Zaten 2 aylık kullanımdan sonra somatik hücre sayısındaki düşüşün kullanmadan önceki değerlerle kıyaslandığında dramatik oranlarda olduğu da ölçülerek somut biçimde görülecektir.

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]